Teatre i cinema

 

CINEMA

 foto cartell estrena

Coia Valls ha rodat el film Ventre Blanc, una faula tragicòmica que ens parla d’altres maneres de ser feliç que no tenen res a veure amb tenir cotxe, parella, hipoteca. Una història mística i alhora delirant sobre l’amor, el transcendent i la caducitat de les coses que ha estat seleccionada en festivals internacionals, com ara el Busan International Film Festival.

El llargmetratge narra, en format coral, les aventures vitals particulars de les tres persones que porten els capgrossos de Vic. En paral·lel, coneixem la Nona, organista, una nena d’onze anys que coneix un nen que viu dintre un orgue d’església.

 

Guió i direcció: Jordi Lara

 
Fotografia i edició: Jordi Crusats i Sergi Lladó
So: Pablo Venegas
Música: Jordi Lara


Repartiment principal


Enric/Merma: Enric Andreu
Xevi/Nen: Xevi Furriols
Manel/Veia: Manel Dot
Professor de dansa: Xevi Blancafort
Mare del professor de dansa: Isabel GorinaVentre Blanc a Corea
Nona: Laia Alberch
Josep: Dani Tomàs
Susanna: Coia Valls

Mossèn Simó: Pep Simon
Rot: Enric Casassas
Jan: Jan Puig

 Ventre blanc va rebre la Beca Ciutat de Vic a la Creació Artística 2009.

 

TEATRE

DSC_0073Com actriu de teatre, ha participat en l’obra In-sensible, que porta disset representacions arreu del país: Clausura del Fòrum de Debats de Vic, Sala Trono de Tarragona, Biblioteca d’El Vendrell, Centre d’Interpretació “La Pellissa” d’Altafulla, entre d’altres. És coautora, amb Jordi Ribé, dels textos d’aquest espectacle.

També ha actuat a les seves pròpies obres. Des de la publicació d’El mercader (2012), les seves novel·les tenen una versió adaptada a l’escena feta per l’autora. Així, el 12 de març de 2012 es va representar El mercader al teatre Magatzem de Tarragona (dirigida per Vicenç Cañón); Les torres del cel al teatre Metropol de Tarragona, el 12 d’abril de 2013 (dirigida per Miguel Àngel Fernández) i La cuinera a l’Auditori Tarragona, el 12 d’abril de 2014 (dirigida per Vicenç Cañón). 

Col·labora al muntatge pluridisciplinar Pinzellades d’art, en el que es conjuguen diferents vessants DSC_0030artístiques: piano, cant, paraula i pintura.

Altres actuacions seves van tenir lloc a la Sala Metrònom de Barcelona dins l’obra RE:CALL; al XII Festival de Poesia de Girona, dins l’homenatge al poeta Feliu Formosa; a Recuperem la paraula, lectura de textos de Mercè Rodoreda a la Diputació de Tarragona, o a l’espectacle Contes a la fresca, organitzat pel Teatre Bravium de Reus, entre d’altres. Ha posat en escena textos poètics, com ara l’espectacle Qui ha mort una poeta?, basat en poemes de Cinta Mulet i sota la direcció de Vicenç Cañón.

DSC_0046Els actors i el director